Deg
15 g jäst
75 g smör eller margarin
1 1/2 dl mjölk
1/2 tsk salt
1 ägg
5 1/2 dl vetemjöl
Fyllning
3 hårdkokta ägg
3/4 dl hackad dill
1/2 msk gräslök
1/dl gräddfil
1 1/2 msk majonäs
tonfisk
ägg till pensling
Gör så här
Blanda ihop degen som en vanlig bröddeg, dvs fingervarm degvätska, arbeta väl och jäs till dubbel storlek.
Blanda ihop allt till fyllningen.
Kavla ut degen till ca 1/2 cm och ta ut tefat-stora rundlar. Klicka på lite lagom med fyllning, tryck ihop pirogen väl - de öppnar sig lätt i ugnen. Pensla med ägg och baka i 225 grader i ca 15 min.
PS. Jag hade bara ingredienslistan, men jag tror det är så här man gör...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar